Mindegy, csak csokis legyen..meg sok...és finom

Én is így vagyok ezzel. Főleg az étcsokit szeretem. Ha kerek. Meg szögletes. Meg töltött...meg....
Szóval jöhet mindenféle formában.

Nem vagyok egy elvakult csokifan, hogy csak az ilyen meg olyan csokikat eszem meg, ami kimondhatatlan nevű kakaóütletevényeken termett kakaóbabból van....igaz, ha egyszer majd odajutok lehet, hogy majd én is játszom kicsit az eszem. Vagy nem. Nem tudom.

Egyelőre annyit, hogy nagyon szerettem volna csokifagyit csinálni, csak úgy.Aztán a hideg, szinte téli hűvösség így április idusán....eltérített ettől, szóval átváltottam a józanabb verzióra, úgy döntöttem, legyen hát csokikrém.....vagy inkább csokihab...azaz franciásan mousse de chocolat.

Amennyire puccos ez az elnevezés az én konyhámban, annyira hihetetlenül egyszerű és végtelenül hálás édesség. És még nem is terheli meg a gyomrot, főleg ha kihagyjuk a zsírosabb verziókat, a zsíros tejszínt és vajat, mert minek...bár - mint látjátok, így is elég laktató.
Persze attól függően, ki mennyire van kiéhezve a csokihabra.

Jelentem, nálunk azonnal eltűnt. Szőrén szálán. Mint valami fekete lyukban.  Nem is értem. Szóval érdemes akár dupla adagot készíteni.
Vendégvárónak igazán szuper, főleg, ha nem csokikrémezzük le, csak úgy póriasan, hanem a fenti francia névvel illetve szervírozzuik....a votre service.....

Ahogy én csináltam, az a következő volt:
20 dkg jó minőségű étcsoki - igen, le lehet harapni a sarkát megkóstolni, hogy nehogy már rosszat használjunk fel, oszt1 lebőgjünk
egy evőkanál cukor vagy xylit....ok-ok, legalább a gondolatát az egészségességnek
5 tojás - sárgája és fehérjs szépen szétválasztva
talán 1-2 kanál tej--vagy tejszín, de lehet pici, pár dkg vaj is
narancslé - pár kanál, vagy más fűszer,pl, fahéj, instant kávé, narancslikőr,  konyak, vagy bármi más
Ennyi. De tényleg.

A csokit összetördeltem, vízgőz fölött megolvasztottam, bele a cukrot vagy xylitet, bele a vajat/tejet/tejszínt, fűszerek, narancslé, stb. Szépen összeolvasztgatom egyneművé, majd levettem a tűzről, picit hagytam hűlni, de még jó melegen belekevertem a tojássárgájákat.
Hagyom hűlni, addig a fehérjéket jó kemény habbá verem  és szépen óvatosan, nagy mozdulatokkal spatulával összekeverem. Finom habos lesz.
Szétosztogatom "testvériesen" poharakban, zsupsz be a hűtőbe.
Lehet bent sokáig, de szerintem kizárt, hogy ne járna rá valaki, úgyhogy mondjuk 1-2 óra múlva klasszul fogyasztható.
Meg lehet szórni cukordíszekkel, vagy bármivel.
Mennyei! Jó étvágyat!



Megjegyzések

  1. Nem gyorsabb és egyszerűbb bekapni aztacsokit? Ez biztosan finom, de én már az olvasásba belefáradtam... vízgőz fölött? Kemény habbá? hol azacsoki?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban gyorsabb, de ez a hab valami isteni finom. Próbáld ki, és meglátod!

      Törlés
  2. I am by name Miss jane, And I am so happy to testify about a great spell caster that helped me when all hope was lost for me to unite with my ex-boyfriend whom I love so much. I had a boyfriend that love me so much but something terrible happens to our relationship one afternoon when his friend that was always trying to get to me was trying to force me to make love to him just because he was been jealous of his friend that I was dating and on the scene my boyfriend just walk in and he thought we had something special doing together, I tried to explain things to him that his friend always does this whenever he is not with me and I always refuse him but I never told him because I did not want the both of them to be enemies to each other but he never believed me. he broke up with me and I tried times without numbers to make him believe me but he never believed me until one day I heard about the DR. AKHERE and I emailed him and he replied to me so kindly and helped me get back my lovely relationship that was already gone for two months. Email him at: AKHERETEMPLE@gmail.com or call / WhatsApp: +2349057261346

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések