Jinjang a tálon

Jinjang csirke baconnel

A nevét a formájáról kapta, mivel egyszer ötletszerűen, hogy elférjen a tálon jinjangformába rendeztem.

Ezt a kaját akkor érdemes csinálni, ha finom szaftos ételt szeretnél minimális időbefektetéssel, azaz rengeteg tennivaló van otthon, nem akarsz ott állni a konyhában órákig a készülő kaja mellett, de jót akarsz enni mégis.
Lehet? Nem? De!

Úgy fűszerezed meg, ahogy Te szereted - én imádom az előre elkészített fűszerkeverékeket, az sok helyen lehet kapni nagyon baráti áron kész fűszerkeverékeket rendes, negyedkilós mennyiségben, francia, kínai, olasz, stb, ezek nagyon jók, nem kell hozzá ezer kis papírzacsis fűszert megvenned. De ha magad akarod kotyvasztani, semmi akadálya, akkor viszont érdemes jó kis kő- vagy márványmozsarat használnod, hogy hasonlóan finomra tudd porítani. Én  nem kínlódnék vele, de te tudod....
Köretnek nagyon illik hozzá a rizs, de akár egy szelet finom puha kenyérrel is gyorsan elfogy---legalább lesz mivel kitunkolni az ízes szaftját.
Egy titka van, hogy legyen jó kis szaftja: lisztben megforgatva kell megpirítani az elején Aztán már megy, mint a karikacsapás.

Jó kis randiétel, fiúknak is óriási siker...szerintem;)..majd írjátok meg a fogadtatást, hadd örüljek veletek én is!


Hozzávalók:

2 egész csirkecomb
1-2 hagyma
pár gerezd, vagy több..fokhagyma
1 nagy sárgarépa
1-2 gerezd alma
bacon
só, bors fűszerek – kis őrölt fahéj nagyon jó bele

Elkészítés:
A combokat mosd le, majd szárítsd meg papírtörlővel. 
Forgasd bele pici lisztbe, majd kevés olajon pirítsd meg. Vedd ki az olajból.
Egy tepsi alját olajozd ki, szórjál bele darabokra vágott hagymát, fokhagymát, sárgarépát, pár gerezd almát – héjastul.
Dobhatsz hozzá egy marék mazsolát és pár gerezd narancsot is, ha van, mehet még hozzá kevés fehérrépa és zeller pici kockákra vágva. Mg sütőtök is. Ezektől csak még ízesebb lesz, ahogy összesülnek.
Fedd le alufóliával  a tepsit és rakd sütőbe – mehet jó melegbe.
175 fokon kb. 40-50 perc alatt kész lesz. Félóra után vedd le az alufóliát, szúrd meg egy vékony pengéjű késsel a csont mellett, ha véres húslé jön ki belőle, nem sült át, és rakd vissza az alufóliát rá. Ha színtelen lé csurog ki belőle és jó puha, vedd le az alufóliát és a maradék időben pirítsd meg szép pirosra. 
Közben piríts meg kockákra vágott bacont.
Rendezd a tálon a megsült combokat jin-jang formára, majd szórd köréjük a velesült zöldségeket és rakd rá a megsült bacont. Rizzsel, vagy mármi mással tálalhatod. 

Jó étvágyat!


Megjegyzések

  1. I am by name Miss jane, And I am so happy to testify about a great spell caster that helped me when all hope was lost for me to unite with my ex-boyfriend whom I love so much. I had a boyfriend that love me so much but something terrible happens to our relationship one afternoon when his friend that was always trying to get to me was trying to force me to make love to him just because he was been jealous of his friend that I was dating and on the scene my boyfriend just walk in and he thought we had something special doing together, I tried to explain things to him that his friend always does this whenever he is not with me and I always refuse him but I never told him because I did not want the both of them to be enemies to each other but he never believed me. he broke up with me and I tried times without numbers to make him believe me but he never believed me until one day I heard about the DR. AKHERE and I emailed him and he replied to me so kindly and helped me get back my lovely relationship that was already gone for two months. Email him at: AKHERETEMPLE@gmail.com or call / WhatsApp: +2349057261346

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések