Roppanós csirkeszárnyalás

Ez az a kaja, amit tényleg bármikor, bármennyit meg tudok enni...rosszullétig.

Szerintem ti is így fogtok járni.

Aki nem bírja a folytonos nyaggatást, ne olvassa tovább -  az elmék megzavarására szolgáló sorok és kép fog következni.

No, még mindig itt vagy?
Hát jó! Megadom magamat.

A receptje a következő: - na, ez sem recept, mert csak összedobom és kész.

Veszek egy csomó csirkeszárnyat - miért pont azt? miért? - hát azért, mert imádom!
Ja és ha kicsit tudományosabb akarok lenni,  pici kis csontos-húsos cuccok sokkal, írd és mondd : SOKKAL ízesebbek, mint a nagyobb cubákok, értsd csirkecombok vagy csirkemellek.
Miért, miért? - Hát azért, mert sokkal jobb a vérellátottsága, mint egy nagyobb darab izomnak.
Hát azért! Azért olyan isteni finom és szaftos.

És lesz ez még sokkal szaftosabb is, ha beledobom valami fűszeres, joghurtos /kefíres pácba akár 1-2 napra is a hűtő alsó részébe. Elvan az ott magában jól,

Amikor megéhezem .... na jó, máshogy fogalmazom, hogy olyan píszí legyek ám máma: megéhezik a család...jól kiszedem belőle, lecsöpögtetem picit, hogy nem folyjon tele a konyha, amíg a hűtőtől az asztalig cűgölöm, majd letottyantom egy tálra.

Na most jön az igazi előkészület....nagy levegőt: előre sodrófával zacskóban összetört sajtos kekszet vagy a gyerek által meghagyott jó száraz, összevissza tört natúr kukoricapehely maradékot kiszórok egy tálba.

Na és most mi lesz? Hát szerinted mi? Jól beleforgatom minden oldalról, de lehet közvetlenül a zacskóba is dobálgatni, igaz akkor dobhatod ki a jó kis zárható zacskódat, de a tiéd, azt kezdesz vele, amit akarsz, csak én szóltam előre.

Amikor ezek szép egyenletesen felruházkodtak, szépen belerakosgatod a sütőpapíros tepsibe - ugye ki a franc akar fölöslegesen mosogatni.

És csodaszép vörösesbarnára megsütöd!

Amikor már szálldos az isteni illata...na, akkor foglald el magadat még egy kicsit, mert forrón nagyon tud ám égetni...én szóltam.....

Mmmm....még hidegen is isteni...lehet, ha tudnám, de ez még sose érte meg a napszakváltást. Sose.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések