Töltött gomba óóóóó

Ó mi jó, töltött gomba, jaj de jó!

Hát igen. Ez az a kaja, ami nem elég bizalomgerjesztő kinézetű, de az íze....az fenséges! Egy darab sosem elég, hiába előételnek szánja az ember, mert van vele egy kis munka, de nem túl sok(k).

Receptje....na, az nincsen.

Épp, ami otthon van, és főleg úgy a jó.

Azért egy kis juhtúró vagy rokfort megbolondítja.

Én rakok bele petrezselymet vagy bazsalikomot vagy snidlinget, mikor mi van otthon, de újhagyma vagy póréhagyma szárával éppúgy isteni finom, mint lilahagymával vagy bármi más hagymafélével.

Kis tejföllel - tudjátok, azzal a diétás (sic!) 20%-ossal összekeverem - na jó, legyen, lehet kefírrel vagy joghurttal is, de akkor kell bele kevés zsemlemorzsa is, mert kifolyik az istenadta belőle.

Egy fél tojás sem árt, vagy keménytojás összevágva.

Lehet sűrített paradicsom, vagy mustár - hú, tényleg, mustár mindenképpen jó bele, amúgyis nagy mustárrajongó vagyok.

Legyen tehát pikáns, kicsit csípős, mégis nagyon simulós.

Mehet a tetejére reszelt sajt vagy kevés parmezán, na üsse kő, inkább mind a kettő.

Sutty be a sütőbe, és mikor istenien illatozik és még nem égett teljesen szénné, kapjuk ki és azonnal együk meg!...amíg a többiek gyanakodva méregetik.

Nyammm....ha a család vagy a vendégek ezek után folyton ezért nyösztetnek, az a ti bajotok.
Én szóltam!






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések